top of page
Patrimoniul Cultural Campeni

Orașul Câmpeni "Capitala Țării Moților" deține doar doua construcții parte a patrimoniului cultural: Podul Ferdinand și Clădirea Gării.

Clădirea Gării a fost dată în folosința în anul 1912, fiind construită ca parte din calea ferată îngustă Turda–Abrud.

Valorile noastre istorice joacă un rol major în dezvoltarea durabila a regiunii. Din aceasta cauză dorim restaurarea clădirii la nivelul/aspectul dării in folosință pentru a deveni un punct de atracțiie turistică. Destinația exactă a acestei clădirii trebuie să fie decisă de autoritățile locale având in vedere importanța ei.

 

Construcția trebuie sa respecte toate normele de calitate in restaurare. Urmăriți mai jos cererile si răspunsurile administrațiilor în acest caz.

1. Cladirea este clasata ca monument istoric LMI 2015 AB-II - m B-20914.03 indiferent cum o iei tot autorizatie de construire iti trebuie.

2. S-a schimbat destinatia din halta in pensiune si tot la autorizatie ajungi.

A creat 6 goluri in peretele de rezistenta, a anulat lucarne si a creat alte lucarne mari pe lateral schimband volumul, compartimentarea interioara a fost schimbata afectand sau nu structura de rezistenta. Din nou tot autorizatie avea nevoie.

Lucrarea trebuia facuta cu firma autorizata si diriginte de santier autorizat de catre ministerul culturii respectand proiectul arhitectural ce se afla la muzeul feroviar din Budapesta.

bottom of page