top of page
Patrimoniul Cultural Campeni

   Orașul Câmpeni, denumit și "Capitala Țării Moților," are doar două clădiri care fac parte din moștenirea culturală: Podul Ferdinand și Clădirea Gării.

    Clădirea Gării a fost construită în 1912 ca parte a căii ferate înguste Turda–Abrud și a fost pusă în funcțiune în acel an.

    Istoria noastră are un rol important în dezvoltarea durabilă a regiunii noastre, așa că ne dorim să restaurăm clădirea la starea sa originală pentru a o face o atracție turistică.                     Autoritățile locale trebuie să decidă exact cum va fi folosită clădirea, având în vedere importanța sa.

    Restaurarea trebuie să respecte toate standardele de calitate pentru astfel de lucrări. Iată ce au de spus administrațiile locale în acest caz:

  1. Clădirea este înregistrată ca monument istoric cu codul LMI 2015 AB-II - m B-20914.03. Orice modificare necesită o autorizație de construcție.

  2. Schimbarea destinației clădirii, de la halta la pensiune, necesită, de asemenea, o autorizație.

  3. Au fost efectuate modificări semnificative, cum ar fi șase găuri în peretele de rezistență, eliminarea și adăugarea de ferestre, modificând astfel aspectul exterior și compartimentarea interioară. Este necesară, din nou, o autorizație pentru astfel de modificări.

      Toate aceste lucrări trebuie efectuate de o firmă autorizată și sub supravegherea unui director de șantier autorizat de Ministerul Culturii, respectând proiectul arhitectural care se află la Muzeul Feroviar din Budapesta.

Cronologie Documente:
bottom of page