top of page
Crinela Narita (3).jpg

Crinela Narita

        Crinela Narita este o artistă remarcabilă care păstrează tradițiile culturale ale Apusenilor prin muzica sa la tulnic. Cu formatia sa de tulnicarese, transformă orice eveniment într-o adevărată sărbătoare.
         Toate evenimentele care se respectă se deschid pe această notă autentică, ridicată în văzduh de frumoasele fete ale Motilor îmbrăcate în port popular.
Crinela Narita este o adevărată păstrătoare a tradițiilor și culturii Apusenilor.

Contact:

0756.282.830

  • Facebook
  • Instagram

Povestea mea

      Sunt absolventă a Facultății '1 Decembrie 1918' din Alba Iulia, specializarea Administratie Publica. Această etapă a vieții mele mi-a oferit cunoștințele și fundamentul necesare în domeniul juridic și al științelor sociale, pregătindu-mă pentru o carieră în administrația publică.

      Jobul meu actual este la Școala de Arte si Meșteșuguri Populare din cadrul Centrului de Cultura Augustin Bena. Aici am acumulat o experiență de peste 6 ani, desfășurând activități care m-au conectat profund cu tradițiile și cultura noastră.

     Pe lângă activitatea la școală, coordonez și o asociatie dedicata povestii tulnicului și a mestesugului traditional. Este o pasiune care m-a însoțit de-a lungul a peste 25 de ani.

       De-a lungul timpului, am avut oportunitatea de a participa la diferite evenimente și proiecte legate de tulnic. De la concursuri la emisiuni TV, festivaluri naționale și internaționale, am avut șansa să împărtășesc sunetul minunat al acestui instrument și să aduc bucurie în inimile oamenilor.

        Această pasiune pentru tulnic a început în familie, mai precis de la bunica mea, Mariana Gligor, care a fost întotdeauna un exemplu pentru mine. Ea a cântat la tulnic și a păstrat această frumoasă poveste în viața noastră de-a lungul anilor.

       Amintiri dragi din copilărie sunt legate de tulnic, acest instrument care era "jucăria" noastră preferată atunci când eram copii. Lipsiți de alte jucării, tulnicul era preferatul nostru și al copiilor din sat. Cu el am adormit și ne-am trezit de nenumărate ori, iar sunetul său ne aduna pe toți într-un loc, petrecând serile și după-amiezile împreună.

      Aceste amintiri din copilărie și povestea minunată a tulnicului urmează să fie parte a cărții de memorii "Calatoria Tulnicului", un proiect frumos la care lucrez de 2 ani și jumătate împreună cu bunica mea. Acest proiect este o modalitate de a păstra vie tradițiile și folclorul românesc și de a le transmite viitoarelor generații.

bottom of page